söndag 16 februari 2014

Eddie - älskar snö, speciellt nysnö. Aldrig blir Eddie så pigg och glad som när det kommit nysnö. Det är det bästa som finns!
Han älskar också stora öppna gräsytor. Då spritter det alltid i benen och han vill springa omkring och busa. Att springa och hämta bollar och annat man slänger iväg skulle han nog aldrig tröttna på. Det är ju så kul!
Skogen är också en favorit även fast han inte springer så mycket längre utan mest lunkar omkring i vår närhet. Han har ju blivit lite av en soffpotatis Eddie så han tar det lilla lugna för det mesta. Ofta vill han också mycket hellre ligga kvar hemma i soffan och slappa än att gå ut på vanliga promenader. Men han är oftast inte för lat för att jobba. Han älskar klickerträning, göra olika tricks och att träna rallylydnad.
Eddie är också ett riktigt stort kattfan. Katter är jätteroliga, speciellt om dom springer, och han kan nosa sig till en katt på långt avstånd.
Opera! Eddie älskar opera. Han kan ligga och sova i ett annat rum men får han höra opera så flyger han upp, tokviftar på svansen och attackerar en med pussar. Kanske skulle ha döpt honom till Pavarotti istället? ;)
Tjurmuskel älskar han också. Han blir fullständigt galen när man kommer hem med det från affären. Det och oxöra. Det är nog bland det godaste han vet. Han gör allt och går igenom hela tricksrepertoaren när det vankas sådana godsaker.
Och så älskar han att gnaga ben med husse. Antingen i hörnsoffan då husse ligger i den vänstra delen och Eddie i den högra med ena frambenet över husses arm som håller i tuggbenet medan Eddie gnager på det. Ofta när Eddie vill gnaga ben går han in med det till husse i datarummet och gnäller för att husse ska hålla. Men det duger inte att han håller i det inne i datarummet. Nej, i soffan ska det vara så han talar tydligt om för husse att nu får du allt följa med mig in i vardagsrummet och hålla benet åt mig. Eddie har dessutom väldigt bra pli på sin husse så husse gör som Eddie säger och följer med.
Ibland, eller ganska ofta förresten, när husse kollar på sport på TV inne i sovrummet så vill Eddie ligga bredvid husse i sängen och gnaga ben, som givetvis husse ska hålla åt honom.
Detta bengnageri är verkligen en husse-Eddie grej. Visst gnager han med mig också ibland men inte alls lika ofta som med husse. Det är också alltid husse han "frågar" först om att hålla benet.


Dio -  älskar allt! Alltid strålande glad, alltid med på noterna.
Att gå ut är det bästa som finns.
Att träna är det bästa som finns.
Tjurmuskel är det bästa som finns.
Snö är också det bästa som finns.
Katter, fåglar, vilt, bilar med släp, skramlande lastbilar är det bästa som finns för dom är så roliga att jaga! Han älskar att jaga.
Dio älskar helt enkelt det mesta. Han älskar att få springa lös, älskar att retas med Eddie, älskar att leka, älskar att bära pinnar (det gör Eddie också), älskar att spåra och att söka. Tyvärr verkar han älska att skälla också till vårt stora förtret.
Och så älskar han matte :) Den här killen är så otroligt mammig. Visst tyr han sig till husse också ibland men det är inte så ofta. Oftast är det bara matte som gäller, åtminstone inomhus.
Han ska vara i samma rum som matte, sova bredvid matte i sängen, gosa med matte, vara med matte hela tiden.
Till skillnad mot Eddie så älskar Dio att gosa. Och jag klagar inte :)
Kom på en till sak han älskar. Att leka tittut! Det är såå roligt!


0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Arkiv

Etiketter

Summa sidvisningar