måndag 7 januari 2013

Vår vana trogen var vi till veterinären idag. Det är tredje januari på raken som vi är till veterinären nu så det börjar bli en tradition.
2011 var det SLO:n som bröt ut, 2012 var det ett klobrott och nu 2013 öronen.
Både år 2011 och 2012 blev riktiga skitår så jag förväntar mig inget annat av det här året heller.
Början på detta kommer då att bli dyrt om inte annat. Och jag har för närvarande ingen inkomst och vet inte när/om jag får någon heller.
Ingen bra kombination.

Dio fick vara hemma med husse. Orkade inte ta med honom. Tänkte att Eddie behöver nog så mycket lugn och ro han kan få om öronen ska kollas, vilket han hatar.
För Dio gick jorden under att behöva lämnas ensam hemma med husse. Det var såååå synd om honom. Han hade suttit och gnällt och tyckt synd om sig själv. Han är så "mammig" den lilla skrutten så det är ju bara nyttigt för honom egentligen att vara utan mig ibland. Men vid nästa vet.besök kanske han får följa med. Sköterskan har aldrig sett en vit portis förut så det kan ju vara kul att ta med Dio så att hon får se en :)

Eddie var som vanligt glad att få komma till doktorn. Vi förstår inte hur han kan vara så glad över att komma dit med tanke på allt han har fått utstå. Alltid när vi blir uppropade i väntrummet trippar han glatt in i undersökningsrummet. Däremot hatar han undersökningsbordet för det förknippar han bara med smärta och elände. Han var lite mer vrång på bordet idag och flög upp i min famn vid ett par tillfällen så vi fick börja om.
Sköterskan skrattade och sa: Det är tur att matte är stark!
Så stark är jag inte, men Eddie väger ju inte mer än runt 20kg och det orkar jag bära en kort stund i alla fall :)

Vi hade "vår" sköterska idag som känner Eddie väl. Det är alltid skönt och tryggt med någon som varit med länge och som känner ens hund rätt väl. Hon är verkligen jättegullig och gillar Eddie jättemycket. Hon hade bara en massa gott att säga om honom idag. Han får alltid beröm över att han är så otroligt snäll, speciellt med tanke på allt han varit med om. Han är helt otrolig hos veterinären egentligen. Kommer alltid dit med ett glatt humör, säger aldrig ett knyst, försöker aldrig nafsa eller skydda sig. Min duktiga, tappra kille!

Idag tog dom två slags prover från båda öronen. Ett cytologiprov som ska visa om han har en överväxt av jästsvamp eller bakterier.
Och så tog dom en bakterieodling. Provsvaren får vi vid återbesöket om det inte skulle vara något annat som kräver annan behandling. I värsta fall är det allergi han fått men jag tror inte det. Han har inte haft några öronproblem tidigare, utom ett par öroninflammationer när han var liten, så jag tror inte det är allergi. Men man kan ju aldrig veta. Allergier förekommer hos portisar så visst finns risken. Hoppas verkligen att det inte är det.

Vi ska på återbesök tisdag nästa vecka till hans specialist så att hon får kolla på honom också och se om öronen blivit bättre.
Till dess ska han få droppar, Betnovat.
Hans öron ska också rengöras varje dag med en öronrens som heter Otodine.
Så får vi väl hoppas att detta gör susen så att öronen blir fina igen.


Vid återbesöket ska han också få träffa en ortoped så jag ska lämna kvar honom över dagen för röntgen så får vi se vad ortopeden säger om hans artros. Måtte vi slippa operation!

Tur att jag sålde bilen känner jag, så att jag har pengar till kostnaderna som allt detta kommer att medföra. Inte säkert försäkringen tar allt och självrisken är ju inte direkt gratis heller.
Han är dyr i drift Eddie men självklart värd varenda krona.
Hoppas ändå att han ska hålla sig frisk och välmående efter detta så att vi slipper veterinären ett bra tag framöver.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Otodine är ett GRYMT öronrens som tvättar ur ALLT. Tvättar med förebyggande 1 gång per månad + ett öronrens efteråt som är mer som ett vanligt och inte skummar så. Melvin var en öronhund innan jag tog bort majs ur kosten. Sedan jag tog bort tuggpinnar av råhud försvann gojset i ögonvrån och analproblemen. Även om man har begränsad ekonomi så kan man hitta bra foder utan majs och ge t ex revben från nöt som tuggben. Bara lite tips utan alls veta vad för foder dina äter eller vad öronproblemen beror på =)

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar