fredag 11 januari 2013

Idag var första dagen på två veckor som Eddie frivilligt ville gå ut. Han till och med "tjatade" om att gå ut i morse.
Dio hade redan varit ut på sin morgontoalett så det blev en egen liten runda med Eddie. Vi gick förbi en som stod och sopade snö och när hon dunkade borsten i backen blev Eddie rädd för det small ju lite. Han är så otroligt ljudkänslig!
Jag vände, gick tillbaks och gick fram till kvinnan med borsten. Känner igen henne sen förut. Hon brukar hjälpa till att rasta grannskapets hundar men det är länge sen jag såg henne med någon hund nu. Alla hennes "daghundar" har blivit gamla och kilat vidare.

Jag gick fram till henne och förklarade att vi bara skulle titta på borsten så att Eddie fick se vad det var som small. Vi blev stående där ett bra tag och pratade hundar. Hon kände igen mig också och minns oss från när Eddie var liten och sjövild och från hans värsta SLO-tid för 2 år sen då han gick med bandage.
Eddie fick titta på borsten och hon provade att dunka den i backen och då gick det bra. Det kanske är så man får träna med honom, att gå fram och titta på vad det är som låter. Det går ju inte med skott och sånt men med en del annat går det ju.

På lunchen var Eddie pigg på att haka på igen. Det har han inte heller varit senaste två veckorna.
Vi gick till hundrastgården men det var en BC-hane där så vi kunde inte gå in. Eddie har blivit attackerad av BC's och BC-blandisar så han har lite fobi för BC's och framför allt hanar och blir otroligt osäker i deras sällskap vilket alltid brukar sluta med att han blir attackerad. Det är som en ond cirkel.
Denna BC verkade visserligen lydig och behärskad men det är ju otroligt dumt att chansa. Det var himla synd att han var där, annars hade vi kunnat gå in för de andra hundarna som var där känner jag till sen tidigare och vet att Eddie funkar med.
Men en annan gång kanske...

Vi gick till fotbollsplanen istället så killarna fick springa av sig lite. Det var nog välbehövligt och Eddie tycker ju att det är så otroligt kul med snö. I morse skuttade han och småsprang mest hela tiden.

Jag är helt säker på att det är snöns förtjänst att Eddie så gärna ville gå ut idag. Tack snön! Hoppas att du stannar kvar länge!

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar