fredag 4 januari 2013

Om du följt bloggen så vet du att jag var till veterinären med Eddie i början på december för misstänkt öroninflammation, vilket det inte var. Det var inte heller svamp.

Efter en vecka av rengöring med klorhexidin utan förbättring fick jag clindabuc utskrivet som han åt i 10 dagar. Något bättre blev det men långt ifrån bra.
Nu har han även fått samma bruna illaluktande gegga i det andra örat. Ringde djursjukhuset i onsdags för att boka en tid hos hans hudspecialist istället men hon är svårt att få tid hos och sköterskan tyckte inte vi kunde vänta så på måndag ska vi till en annan veterinär på djursjukhuset och om inte h*n kan lösa gåtan så blir vi inbokade hos specialisten.

Som om det inte vore nog har Eddie också problem med frambenen. Jag märkte det på nyårsdagen. Vi skulle gå en långpromenad men när vi hade kommit knappt halvvägs ville han inte gå längre. Hade mina misstankar om att han hade ont. Han visade inget men det måste han ju nödvändigtvis inte göra. Vi fortsatte hela rundan runt i alla fall.

En stund efter att vi hade kommit hem ville han inte stödja på vänstra benet och haltade på det högra. Hans artros sitter i den högra armbågen så jag tyckte det var konstigt att det var vänster han inte ville stödja på.
Hältan i höger har mer eller mindre gått över nu men han är fortfarande försiktig med att lägga tyngd på det vänstra. Mycket konstigt! Kan det vara så att han har artros i vänster också? Vore konstigt det också. Hans armbågar är friröntgade och jag tycker det vore konstigt om artrosen beror på någon gammal skada. Fast han kan kanske ha slagit i båda armbågarna vid något tillfälle, eller så är det kanske av att han ramlade ner för en trappa när han var liten. Men tycker det är konstigt om det inte visar sig förrän nu i så fall.
Har i alla fall förberett djursjukhuset på att han kanske måste röntgas också. Hoppas att det inte är något allvarligt. Man blir ju så himla orolig att han ska ha råkat ut för någon skum sjukdom som förstör lederna. Usch! Får hoppas att det inte är så.

Som grädde på moset fick jag också höra av sambon idag när jag var på MyDog att Eddie fått en trasig klo på ena baktassen. Inte det också! Nu har klorna hållt sig i schack väldigt länge och så ska han få en trasig klo nu när han har de andra besvären också.
Det börjar bli lite mycket på en gång nu tycker jag! Min stackars lilla oturskille :(
Förhoppningsvis är det kanske inte någon större fara med klon. Han har inte slickat något sen jag kom hem så sambon tror att den kan ha rättat till sig själv. Förmodligen har den ramlat av men jag ska kolla hur det ser ut ändå utifall att det är någon bit som sitter kvar och måste dras.

Hoppas att dom kan hjälpa honom på måndag så han får bli frisk. Nu får det räcka med sjukdomar!

I morgon skulle han ha stått med mig och Dio i rasmontern på MyDog men jag har mer eller mindre bestämt mig för att han kommer att få stanna hemma. Det blir nog skönast för honom att slippa sitta i en rasmonter och kanske bli grinig för att han inte mår helt bra.
Han får väl följa med nästa år istället så får Dio försöka charma besökarna i år på egen tass vilket han inte lär ha några problem med.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar