fredag 3 augusti 2012
.
Idag tog vi med hundarna och svägerskan med hennes ungar och åkte ut med deras plasteka till en liten ö. Det är så skönt att ta båten till någon ö så att hundarna kan vara lösa och springa omkring som dom vill utan risk för att smita eller stöta på någon annan hund. Idag valde vi en ö med en liten sandstrand på, med betoning på liten. Två meter lång cirka men vi valde den för att det var lätt att lägga till med båten där.

Eddie tycker faktiskt det är helt okej att åka båt, trots att han hatar vatten
Hundarna släpptes loss så fort vi klev i land och dom drog iväg för att utforska ön. På andra sidan ön fanns stenhällar som Dio och Eddie tyckte var en bra idé att dricka vatten ifrån. Det tyckte däremot inte vi som sa åt dom att gå därifrån med tanke på hur mycket stenhällarna sluttade mot vattnet och hur hala dom såg ut att vara.
Men vi pratade för döva öron så hundarna skulle prompt dit och precis som vi hade förutspått halkade dom på det hala underlaget och for rätt ner i vattnet.
Dio tyckte väl inte att det var hela världen och tog några simtag åt sidan så att han kunde kravla sig upp där det inte var lika brant.
Eddie däremot som avskyr vatten klamrade sig panikartat fast vid den branta och hala hällen och vågade inte röra sig ur fläcken.
Just när vi var på väg att hoppa i för att lyfta upp honom förstod han att han måste ta ett par simtag åt sidan för att komma upp, så vi slapp hoppa i för att undsätta den vattenhatande vattenhunden.

En genomblöt Eddie efter att ha plurrat

Killarna tyckte det var jättekul där på ön och sprang och jagade varann och käkade pinnar till förbannelsen. Dio badade lite också och försökte gräva en tunnel till Kina.

Dio tycker det är kul att bada



Nybadad Dio
Pinnar, pinnar, pinnar... Det var nog det allra roligaste, att käka pinnar
Eddie har smyckat sig lite
Brr! Blev lite kallt om tassingarna att bada
Trött Dio vilar lite i väntan på att få hoppa i båten hem

Eddie lyckades vi faktiskt få i vattnet också trots att han hade plurrat innan. Svägerskans 9-åring gick ut i vattnet med sin bulle för att få vara ifred från en bullsugen Eddie. Det slutade med att Eddie vadade ut till henne.

Vad gör man inte för en bulle?
Jag lyckades till och med få honom att hämta en pinne

På hemvägen såg vi en stillastående båt med folk som vinkade åt oss och vi förstod att dom fått soppatorsk så vi styrde kosan ditåt för att hjälpa dom, men halvvägs fram dog vår motor också. Trodde knappt det var sant! Soppatorsk hade vi dock inte men däremot hade något hänt med slang eller motor för bränsletillförseln ströps av någon anledning. Sambon kämpade med att dra igång motorn igen medan Eddie började skälla och yla hysteriskt. Han gör alltid det när någon badar, är i närheten av vatten eller han tror att någon ska bada. När sambon reste sig och började dra i motorsnöret måste Eddie ha trott att hans husse skulle hoppa i och bada och därför blev han smått hysterisk. Vatten är farligt! Fast han hade ju rätt i att man inte ska stå upp i båten ;)
Medan sambon kämpade på med motorn började jag och svägerskan att paddla. Tur vi hade tagit paddlar med oss!

Vi kom fram till dom nödställda och vi bestämde att vi skulle bogsera dom till närmaste kobbe där vi kunde ta oss i land. Det var tungt att paddla vår fulla båt med en till full båt bakom på släp men vi kämpade på bra jag och svägerskan men så kom vi ju på att dom med soppatorsk kunde ju ta soppa av oss och bogsera oss istället. Sagt och gjort. Vi hällde över lite bränsle, dom fick igång sin motor och dom bogserade oss till nästa vik där dom kopplade loss oss. Vi ville inte att dom skulle få soppatorsk igen och dom skulle till en annan vik så vi bestämde oss för att paddla sista biten. Och som vi paddlade!

En av ungarna var nödig och det började bli kris, Eddie spydde (han spyr alltid när han käkat pinnar) och den andra ungen blev lite smått illamående, men vi kom fram till bryggan utan några olyckor.
Ska bli spännande och se om jag får träningsvärk i armar och axlar i morron :)

Det var ett spännande litet båtäventyr och otroligt komiskt. Vi kunde inte annat än att skratta åt oflytet och den komiska situationen där de nödställda får rädda de räddande änglarna som fick motorhaveri på väg till sin räddningsaktion.
.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar