söndag 5 augusti 2012
.
Tog en sväng runt en liten sjö idag som ligger i närheten av oss. Den omgärdas av skog med en fin upptrampad stig/slinga. Dio fick mestadels vara lös medan Eddie fick gå i flexikoppel. Han är inte så pålitlig att ha lös och det är ett populärt promenadstråk så rätt vad det är kan man stöta på folk och hundar, vilket vi också gjorde. Flera stycken faktiskt.

Först från ingenstans dök en border collie med husse upp. Dio sprang fram till den och skällde. Jag kallade på honom men han stod kvar.
Då gick jag åt andra hållet och då kom han springande som ett jehu. Duktig kille!
Tur att Eddie var kopplad vid detta möte. Han har blivit påflugen av border collies (bland annat) och har inget som helst förtroende för såna hundar och gör därför ibland kraftiga utfall mot BC:s men idag skötte han sig jättebra. Han spände upp sig och så men gjorde inget utfall. Tror det var en tik vi mötte dessutom och då brukar det gå lite lättare.
Hussen verkade dessutom ha bra koll och distraherade sin hund för att den inte skulle bry sig om Eddie och Dio. Önskar att fler hundägare kunde jobba så med sina hundar vid hundmöten. Alltför många skiter i att hunden spänner upp sig, stirrar på andra hundar, försöker rusa fram etc. Allt blir så mycket enklare när man möter en hund med ägare som försöker ha kontakt med sin hund vid mötet. Då blir även Eddie mycket lugnare.

Dio stod så fint när han stannade till och väntade på oss men att fånga det på kort var inte lätt...

Här kommer jag matte!

Lite längre fram stötte vi på en naken karl (!) som precis kommit upp ur sjön, två labbar, en påklädd karl och en portis.
Portisen visade sig vara Elvis, en portis som bor någon kilometer från oss. Han och Eddie är väldigt lika både till utseende och sätt. Enda som skiljer utseendemässigt är att Elvis är mer åt det krulliga hållet och Eddie vågig men annars ser dom i stort sett likadana ut. Elvis hade också sommarfrisyr nu så nu var dom mer lika än nånsin. Både Eddie och Elvis har lite svårt för varann och morrar lite men ingen av dom skulle våga göra något mer än att morra lite och det brukar lugna ner sig om man står och pratar en stund.
Precis som Eddie är också Elvis sjuk. Han har en obotlig skelettsjukdom som utbröt ungefär i samma veva som Eddie insjuknade i SLO. Dom är också i ungefär samma ålder. Elvis är några månader yngre. Båda hatar också vatten och tar omvägar kring vattenpölar. Man skulle nästan kunna tro att dom är släkt, men det är dom inte. Åtminstone inte på nära håll. Alla är ju annars släkt med alla på långt håll. Däremot så kommer Dios pappa och Elvis från samma kennel men dom har inga nära släktband.
Dios husse tyckte att Dio var jättehäftig med sin fina och annorlunda färg. Så häftig att han var tvungen att berätta för frugan vilken frän portis han just stod och kelade med då frugan ringde.

Efter mötet med de glada labbarna och en lite avvaktande Elvis gick vi till vattnet så lillen kunde få plaska lite. Han var lite feg idag och vågade inte simma riktigt så han höll sig där han bottnade och när Eddie "kokade kaffe" tittade han på Eddie och försökte göra likadant. Sötnöten!

Dio ville hellre ha godis än att simma idag
Eddie lär Dio hur man "kokar kaffe"

När vi kom hem misstänkte jag att killarna hade samlat på sig lite äckliga kryp och mycket riktigt. Hittade 3 krypande fästingar på Dio och en på Eddie. Äckliga, vidriga små as är vad dom är! Usch! Hatar dom.
Åkte till affären sen och inhandlade fästingmedel. Hade hoppats på att slippa använda det i år men jag får nog ta och förgifta hundarna ändå trots allt. Ska slänga in dom i duschen och sen hälla på dom lite droppar innan vi åker till Öland om ett par veckor. Har fått för mig att det kryllar av fästingar på Öland?
Kanske man skulle inhandla myggmedel till sig själv också nu när tigermyggan flyttat till Öland ;)
.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar