torsdag 21 mars 2013

Nu är jag totalt slutkörd! Sov knappt en blund inatt för min envisa hosta. Blir galen på denna rethosta! Hoppas att den gå över snart. Någon hostmedicin har jag inte brytt mig om att skaffa heller så jag har inte ens något att lindra den med. En hostmedicin borde jag ju faktiskt ha investerat i men det blev andra "investeringar" idag istället.

Eddie var lika irriterad där bak idag som igår så jag ringde veterinären i morse men dom hade ingen tid förrän på tisdag och då sitter vi på tåget till Norrland så det går ju inte. Det fick bli en akuttid idag istället.
Jag frågade när jag ringde om dom kunde ta en titt på Dios pung också men det skulle dom förmodligen inte hinna med så hon lät Dios "pungtid" den 15 april ligga kvar.
Men jag tog med mig Dio till veten ändå dels för att se om dom kunde kolla honom och dels för att han blir så förtvivlad om jag och Eddie åker ifrån honom. Sambon hade jobb att göra och han skulle inte få en lugn stund om jag lämnade Dio hemma.

Idag fick vi träffa samma veterinär som vi träffade i somras då Eddie fick artros så hon kände igen oss från i somras. Hade hoppats lite på att springa på vår veterinär och sköterska men dom kanske var lediga idag för jag såg ingen av dom.
Veterinären tyckte inte att Eddies rumpa såg så allvarlig ut. Hon hade räknat med att det skulle vara mycket värre och när hon kände på analsäckarna var dom mjuka och fina. Någon inflammation hittade hon inte heller. Däremot hade han en liten knöl i ena kanalen. Usch! Jag hatar knölar. Tänker mig alltid det värsta när jag hör det ordet. Hon trodde den kunde bero på en irritation eller möjligen en inflammation så han fick åka in på operation i alla fall för att spola och göra rent.
Innan hon gick iväg med Eddie passade hon på att kolla Dio också. Han hoppade upp på bordet hela tiden så sköterskan skämtade och sa att vi får väl hitta på någon ursäkt för att undersöka honom också.
Behövs ingen ursäkt sa jag. Hans pung är sårig så ni kan ju titta på den och det gjorde dom. Veterinären blev lite förskräckt och tyckte inte alls att det såg bra ut. Jag har ju tänkt att det är på bättringsvägen eftersom det blivit sårskorpor där nu men det tyckte inte veterinären så Dio fick recept på en kortisonsalva med sig hem och så ska jag lösa upp sårskorporna varje dag och göra rent. Jag trodde tvärtom. Att man ska lämna sårskorpor ifred för att inte störa läkningen. Alltid lär man sig något nytt!
När Eddie slutligen vaknade efter vad som kändes som en evighet eftersom jag hade bråttom hem att städa innan vår sängleverans, kom han utstapplande till oss och fick recept på rimadyl med sig hem. Och så ska jag köpa hydrokortison att smörja rumpan med så ska det väl förhoppningsvis bli ordning på honom igen.

Eddie skötte sig som vanligt super hos veterinären. Han är helt makalöst duktig! Jag tror veten blev lite impad också faktiskt. Han sa inte ett ljud trots att hon var i rumpan och grävde på honom. Han är rädd för bordet eftersom det händer otäcka saker där men han står ändå så snällt och genomlider alla undersökningar utan ett knyst. Veten tyckte han var så lugn och fantastiskt snäll. Behövs ingen munkorg där inte.
Hon tyckte Eddie och Dio var väldigt olika. Tänk att bara av det lilla hon såg kunde hon dra den slutsatsen att dom är som natt och dag. Dio var i och för sig snäll också men han är ju inte alls lika lugn som Eddie och försöker komma undan när han ska bli undersökt. Men han är ju inte ens 1 år än heller och har knappt varit hos veterinären så det är väl en vanesak kanske.

Eddie var full och bakfull i flera timmar efter vår hemkomst. Och stundtals väldigt gnällig. Det är nu först, 7 timmar och en promenad senare, som han börjar nyktra till och piggna till lite. Plutten! Inte lätt att vara bakis. Han orkade inte ens vara med och kolla när vi packade upp och monterade sängen.
Idag kom den äntligen den hett efterlängtade och gigantiska sängen. Den är jättehög!! Funderar på om man ska skaffa en trappa till hundarna. Dom kan hoppa upp i sängen men det är rätt högt att hoppa ner sen på halkigt parkettgolv så det känns ganska påfrestande för deras leder. Jag får se med tiden hur det funkar. Dom kanske inte kommer att ligga i den så mycket.
Men det kommer jag att göra! Skulle kunna gå och lägga mig direkt fast klockan inte är åtta än men jag har varit igång precis hela dan med veterinärbesök, städning, leverans av säng, montering av säng och nu måste jag fixa mig något att äta. Sen kanske jag inviger min nya och förhoppningsvis sköna säng.
Hoppas att hostan lämnar mig ifred i natt.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar