söndag 17 mars 2013

Det verkar som att Dio är på bättringsvägen. Det ser bättre ut idag. Fortfarande väldigt röd men sårskorporna har ramlat av så jag kan tänka mig att det svider/kliar mer idag för han verkar med besvärad än igår och försöker komma åt att slicka hela tiden. Har inte hittat någon bra lösning för att hindra honom så vi varvar mellan att ha på honom trosor (då kommer han åt att sticka in tungan och slicka), ha tratt (den lyckas han få av sig genom att ruska lite på huvudet) och vara helt utan men då får man ha stenkoll på honom och avbryta när han slickar.
Hoppas på att det lugnar ner sig snart så att det är ännu bättre i morgon. Då slipper jag förhoppningsvis boka om veterinärtiden.

Själv är jag väl inte direkt på bättringsvägen. Mådde riktigt dåligt i natt och i morse. Blev lite bättre under dagen men jag är väldigt trött och matt så det blir nog sängen tidigt ikväll.
Orkade i alla fall slänga in Dio i duschen. Välbehövligt! Och otroligt tovig var han. Hela kroppen var full av stora tovor som hade filtat sig. Om det inte vore för utställningarna i vår hade jag rakat honom men nu fick jag så lov att försöka reda ut allt. Det var inte det lättaste men jag tror jag lyckades få ur de flesta tovorna till slut. Jag måste verkligen investera i ett trimbord. Min rygg tar knäcken på mig!
Nya fönen testades också såklart. Den låter som FAN! Så det blir till att stoppa in bomull i öronen både på mig och dogsen när den används.
Dio tyckte den var jätteläskig och låg i mitt knä och skakade men förhoppningsvis vänjer han sig så småningom.
Lite besviken blev jag över den för den hjälpte inte ett skvatt mot tovorna. Blev snarare värre, trots att jag var noga med att inte "vispa runt" med fönen utan röra den från sida till sida men kanske jag har för dålig teknik ändå. Får öva på det där.
Det gick fortare att torka med den i alla fall men det tog en jädra tid ändå eftersom jag var tvungen att försöka reda ut alla tovor under tiden.
Nu ska jag försöka hålla efter pälsen så att det inte blir lika illa någon mer gång. Han har verkligen kommit in i värsta tovperioden nu så nu är det bara att ta ett djupt andetag och härda ut.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar