lördag 29 september 2012
.
Idag var det dags för Dio att gå ut i utställningsringen för första gången.
Vi var tvungna att vara där ganska "tidigt" för man måste visa upp vaccination och hämta nummerlapp innan kl. 11. Vi skulle inte in i ringen förrän vid 13-tiden så det blev lång väntan i hällregn. Brr!
Hundarna hade regntäcken på sig men det hjälpte ju inte så mycket. Dom blev blöta och kalla ändå. Paraply med filt under hade jag ställt upp också men Eddie ville inte ligga där och Dio låg bara där stundtals så på slutet satt dom och huttrade båda två, stackarna, men så kom Eddie bästis för att vara hejarklack och då blev det livat så då fick dom upp lite värme.

När det äntligen var vår tur hade regnet upphört och solen tittade fram lite. Det var så dags då! Vid det laget var den nytvättade Dio från gårdagen skitigare än skitigast, men så är det när man bor i den här delen av landet. Då får man räkna med regn och smuts under större delen av året.
Dio har i alla fall inte ont av regnet. Han går ut i alla väder. Värre är det ju för Eddie som hatar regn, men han var jätteduktig idag. Klagade inte det minsta och när vi var inne i ringen satt han så snällt vid vårt "läger" och tittade på oss.

Det gick riktigt bra för Dio i hans debut. Han var ensam portisvalp så konkurrensen var ju obefintlig, men det behöver ju inte gå bra för det, men det gjorde det. Domaren gillade Dio så han fick HP och blev BIR valp så vi gick alltså vidare till finalen och himmel vad många valpar som var med i den! Vi upptog hela ringen så vi fick springa i omgångar.
Efter första rundan plockade domaren ut 5 av oss som gick vidare och vi var en av dom :)
Vet inte hur många valpar vi var från början men kanske ett 20-tal så det var himla skoj att komma så långt, men sen kom vi inte längre.
Det slutade med en 5:e plats. Lite snopet känns det ju att hamna precis utanför pallen men med tanke på hur många valpar som var i finalen så är jag ändå jättenöjd.
Dio hade inte kunnat få en bättre kritik heller.
Nu funderar jag på om jag ska våga ställa honom på MyDog i januari också. Han kommer i så fall att vara portisklippt då. Sugen är jag allt så jag ska ta en funderare på det.



Blött och kallt tyckte Dio. Men skönt att ligga en stund på filten under paraplyet
.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar