fredag 31 maj 2013

Först så blev det bättre men nu har det blivit sämre. I 1,5 vecka fick Eddie vara bekymmersfri men nu har han börjat med sitt slickande igen så nu är det tratt som gäller... igen!
Jag blir så less och ledsen både för min och hans skull. Kan han inte bara får vara frisk och kry någon gång?

I måndags ringde veterinären och då var han bättre vilket jag meddelade henne så hon lät positiv och var inte alls säker på att någon allergiutredning behövs. Vår hudspecialist är dessutom sjukskriven så vi kan ändå inte få någon tid förrän hon är tillbaks.
Veterinären satte upp oss på en ny telefontid i början på nästa vecka för att stämma av och se om det går åt rätt håll. Det gör det verkligen inte.
Igår började han slicka som en besatt igen och luktade illa. Jag gick in i duschen med honom för att försöka tömma analsäckarna då det säkerligen är dom igen som besvärar honom. Jag har försökt tömma dom förut vid något tillfälle utan att lyckas. Den här gången lyckades jag inte heller på första försöket men jag provade igen en stund senare med en liten annan teknik och då fick jag ur lite men  jag hade nog behövt få ur mer.
Försökte igen några timmar senare men fick bara ur lite grann då också och han var fortfarande lika besvärad efteråt.

Bestämde mig idag för att inte vänta till efter helgen utan ringde veterinären i morse och bad receptionisten skriva upp oss på en telefontid idag.
Hela förmiddagen har han slickat så fort han inte haft tratten. Efter lunchen duschade jag honom och efter det lät han bli att slicka fram tills nu vid 16-tiden, strax innan veterinären ringde.
Vår veterinär är fortfarande sjukskriven och blir borta förmodligen hela sommaren. Låter inte bra alls och jag hoppas att hon blir bättre så att hon kan komma tillbaks sen med full kraft. Vi behöver henne. Hon är ovärderlig för oss!
Med henne borta kan dom inte göra så mycket men vi bestämde oss i alla fall för ett återbesök hos vår "tillfälliga" veterinär. Hon hade ingen tid förrän om en vecka så vi får ge oss till tåls även denna gång. Hon kommer då att ta blodprov på honom, hon ska lära mig att tömma analsäckarna och Eddie ska gå på allergifoder i minst 2 månader. Fy sjutton! Allergifoder är inte direkt billigt. Jag börjar få lite panik nu över pengarna. Bufferten minskar i rasande fart och vad sjutton gör jag när den är slut? Eddie måste ju få den hjälp han behöver. Jag får sätta mitt hopp till att detta elände snart är slut, att vi får bukt med problemen innan kostnaderna skenar iväg alltför mycket.
Jag vann 3 kg allergifoder på en av Dios utställningar så Eddie ska få äta det nu tills jag vet vad för foder jag ska köpa härnäst.

I morgon skulle Eddie egentligen ha gjort utställningscomeback på en inoff men det lutar starkt åt att han ska få slippa det och få vara hemma med husse istället. Känns såklart trist men det känns inte sjysst mot honom att släpa med honom på en utställning när han inte mår 100% bra. Nästa helg är han så illa tvungen att följa med men då är det bara som support så då kan han ligga och mysa i buren.
Så istället för att raka rumpa och nos på honom idag får det bli helrakat istället.
Min älskade lilla skrutt! Följetongen fortsätter...

2 kommentarer:

Maria Segedi sa...

Ring Och be att få prata med Lena på Gbgs hund och katt och spara dina pengar på allergimat då jag inte tror på det. Allergimat är mat utan näring. typ dehydroliserade spannmål och fjädrar

http://gghk.se/

Linda sa...

Ska göra det om det visar sig vara foderallergi men jag tror inte att det är det. OM det är allergi tror jag att det är damm eller möjligen pollen, men det får vi väl förmodligen inte veta förrän till hösten. Tar ju tyvärr tid att utreda allergier

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar