onsdag 22 maj 2013

I förrgår var Eddie till veterinären igen med sina rumpproblem.
Vi fick träffa ännu en obekant veterinär den här gången men hon var jättetrevlig och verkade kunnig så jag gillade henne. Sköterskan var "vår" sköterska som hängt med oss i över 2 år sedan Eddie insjuknade i SLO. Vi har inte träffat henne varje gång vi har varit till veten men vi har träffat henne varje gång vi varit till vår specialist så det har blivit ganska många gånger vid det här laget och hon är välbekant med Eddie. Hon gillar Eddie väldigt mycket och tycker att han är störtskön.

Jag var otroligt nervös innan besöket för jag visste inte alls vad som väntade, om dom skulle gå in med något instrument och hitta en tumör. Det var vad jag befarade allra mest.
Men dom gick inte in med något instrument. Hon kände först igenom honom och sen kände hon på analsäckarna som verkligen behövde tömmas denna gång. Det var massor med vätska som kom ut och det luktade minst sagt apa. Det som kom ut såg inte riktigt normalt ut så det är något som inte är som det ska och han utreds nu efter något som heter PIA -  Parasiter Infektion Allergi
Infektion uteslöt hon direkt för han såg så fin ut överallt. Då återstår parasiter och allergi.
Sköterskan tog en massa prover på honom, dels från pälsen och dels från öronen. Han var nämligen kletig i öronen också igen. Precis som i vintras är det vänster öra som är värst.
Proverna visade att han inte har något mjällkvalster men att han har svamp igen i öronen vilket kan tyda på allergi. Men först vill man utesluta parasiter, så han och även Dio ska nu behandlas mot parasiter. Blir inte Eddie bra av den behandlingen blir det besök hos vår specialist för allergiutredning.
Jag hoppas verkligen att det bara är parasiter så att det inte är allergi han har men det finns tecken som tyder på att det är allergi. Samtidigt så är han så fin i huden och kliar sig inte någon annanstans än i rumpan och det motsäger att det är allergi. Det borde heller inte vara någon hudsjukdom eftersom han är så fin i huden men samtidigt så klassas SLO som hudsjukdom så det är egentligen inte förvånande om han har något mer knas med huden. Vi får helt enkelt vänta och se och hoppas på det bästa.
Under tiden ska Eddie schamponeras 1-3 ggr i veckan med ett klådstillande schampo och öronen ska tvättas med Otodine. Dom ville sätta in Betnovat först som är ett slags kortison men ska han utsättas för pricktester sen kan han inte gå på kortison innan så vi ska prova med bara öronrensen nu och se om öronen blir bättre av det.
Jag fick också en klåddagbok att fylla i så man får en bra överblick över hans kliande och slickande.
Igår slickade han ingenting så jag hoppades att tömning av analsäckarna gjorde susen men idag vill han slicka igen så det var bara att ta på tratten igen.
Stackars Eddie! Jag vill bara att detta ska få ett slut nu, att han ska bli frisk och slippa allt vad klåda och sjukdomar heter.
Men det känns bra i alla fall att en utredning är igång nu. Då får vi ju ett svar förr eller senare och kan sätta in lämplig behandling om nödvändigt.
Är också så otroligt stolt över hur fantastiskt bra Eddie alltid sköter sig hos veterinären. Han hatar verkligen det där bordet och att bli undersökt. Han går inte upp på det självmant och den här gången låg han och småskakade lite när jag hade lyft upp honom. När hon skulle kolla hans mage, ljumskar och armhålor hörde jag på andningen hur nervös och orolig han var över vad som skulle hända, om det snart skulle bli obehagligt och göra ont men han är så otroligt snäll så han finner sig snällt i allt dom gör med honom och säger aldrig ett knyst eller försöker protestera.
Sköterskan sa att det är få hundar som ofta besöker veterinären, som låter sig undersökas gång på gång. De flesta tröttnar till slut och säger ifrån men inte Eddie inte. Han är världens snällaste. Veterinären blev riktigt impad över hur snäll han är och sköterskan sa att Eddie är en riktig guldstjärna. Min duktiga tappra kille! Önskar så att han slapp utstå allt men så länge det är något som går att bota eller hålla i schack är det ju värt det. Vi får kämpa på!

Klåddagboken
Eddies specialschampo


4 kommentarer:

Anonym sa...

Eller så behöver han bara mer kalk och har en obalans precis som Melvin hade =) OM de kommer fram till "allergi" så är det värt att tänka på att det finns billigare alternativ och inte behövs svindyrt allergifoder. Prata med Lena på Göteborgs hund & katt i gbg. Hon har gratis rådgivning via telefon eller FB. Bara söka på namnet på affären.

Linda sa...

Tack för tipset! Jag tror egentligen inte att det är allergi men OM det är det så tror jag inte att det är foderallergi, utan möjligen huskvalsterallergi. Känner till en annan hund med SLO som har samma symptom som Eddie och den hunden är huskvalsterallergiker så det kan ju vara det. Men hoppas inte!! Den hunden har blivit sämre trots behandling.

Matte sa...

Hej och hallå min lilla SLO hund hade klåda, håravfall och ja nästan svamp i öronen jämt, i alla fall i högerörat vad det nu kom sig. Hoppas ditt allergi test visar något svar som kan ge dig en chans att reda ut det. Men i annat fall kan jag ju tipsa om att testa färskfoder? Eller du kanske kör med det, efter jag bytte till det (kör med torrisar vid sidan av) försvann allt klegg och klådliknande efter cirka 2-3 veckor, sedan gjorde jag rent med en doserings förpackningar i örat för att förhindra att svamp skulle ha fastnat på "plasttratten" otoclean tror jag (kör färskfoder det utan något som helst vete el korn i m.m. bara kött + slamsor). De blir även lite hårdare i magen av detta och då trycker det ut analsäckarna oftare än torrisfoder. Önskar dig lycka till!

Linda sa...

Tack för alla tips! Det är välkommet :)

Jag har funderat på färskfoder, att i alla fall ge det som komplement till torrfoder. Han har ju gratis foder hela livet så det känns lite surt att behöva betala för mat men blir han inte bra så ska jag prova färskfoder ändå. Hans välmående går ju före alla pengar i världen. Hans avföring är hård och fin så där är det i alla fall inga problem. Han har ätit vetefritt torrfoder periodvis så kanske vi provar det igen. Brukar köra lite olika sorter av torrfoder. Just nu äter han lightfoder för att han har lagt på sig lite för mycket. Men vi har misstankar om att det kanske kan vara lightfodret som får honom i obalans så vi ska köra lamm och ris sen som han ätit förut innan dessa problem började. Lamm och ris är för känsliga magar och hud också så det kan ju hända att det blir skillnad. Vi får se. Det är väl bara att prova sig fram antar jag. Tröttsamt! Man vad göra? Slickandet har i alla fall lugnat ner sig betydligt efter senaste veterinärbesöket så det känns ju i alla fall lite hoppfullt.

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar