måndag 13 maj 2013

Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, om vi skulle vara med på Dios första officiella utställning eller inte. Jag var lite rädd för diskning eller rapporteringskod men eftersom det gick så bra i torsdags bestämde jag mig för att vi skulle åka.
Den här gången var det inomhus - skönt! Och vi var först in i ringen - skönt!
Han hade två konkurrenter den här gången och jag hade inga förhoppningar över huvudtaget om att vi skulle ta oss vidare. Det hade jag inte innan vi åkte dit heller. Jag förutspådde att han skulle få very good med tanke på hans osäkerhet.

Jag var minst sagt nervös när vi skulle in i ringen men jag försökte att bara se det som träning.
När domaren kom emot oss sprang Dio först fram och hälsade på henne och jag tänkte att det här går ju bra! Men sen ställde hon sig vid hans sida för att börja känna och då ville han inte vara med längre och försökte fly. Jag sa även till denna domare att han blivit skrämd en gång så hon tog det väldigt lugnt med honom och berömde honom hela tiden (på norska så han förstod nog inte vad hon sa men han förstod nog på tonfallet) så han gick att hantera till slut i alla fall.
Men det första hon påpekade var hans pigment. Att han har för dåliga pigment. Jag upplyste henne om att han har bruna föräldrar och därför omöjligt kan ha svarta pigment. Domaren kontrade med att det är ingen ursäkt. Suck!! Vad fasen spelar det för roll om dom har svarta eller bruna anlag? Så otroligt löjligt! Ska man kanske regga om honom till brun? För dom får ju vara avblekt bruna men då skulle det väl bli tjafs om att han är för ljus istället. Han är godkänd men ändå inte. Färgen är godkänd men inte pigmenten. Trams!
Hur som helst gick det som jag förutspådde, att han fick very good, förmodligen p.g.a. rädslan och pigmenten. Hon tyckte att han behöver socialiseras. Säger hon om en hund som var med på möten och midsommarfest när han var 9 veckor...
Han är van vid folk men den där hanteringen på MyDog sitter djupt rotad och har inte så mycket med brist på socialisering att göra. Det är väl bara att träna vidare och hoppas att hans osäkerhet släpper så småningom.

Det blev minst sagt en snabb sorti på Dios första officiella men jag är nöjd ändå över att han fick very good och att han inte blev varken diskad eller fick rapporteringskod.
Nu dröjer det nästan två veckor till nästa utställning. Då har vi en inoff inbokad så då blir det mer träning.

Kritiken:
13 mån vit hane. Önskar bättre pigment. Välskapt huvud med ? (oläsligt). Tjocka läppar. Överlinjen faller mot front, Bra ben, tassar. Korrekt svanssättnig och föring. Rör sig med bra steg men behöver ? (oläsligt). Stabil fram och bak. Snäll men behöver socialisering.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar