torsdag 14 november 2013

... och ner som en pannkaka.
I över en vecka nu har Eddie mått så himla bra. Pigg och glad och magen har varit tipp topp. Han har helt enkelt mått prima.
Men idag vände det tvärt.
Klockan 2 i natt ville han gå ut, men jag förstår fortfarande inte varför. Dålig i magen var han inte och inte speciellt kissnödig heller så antingen ville han ut och leta tjejer eller så var han orolig för att han inte mår bra.
I morse kl. 6 kräktes han. Han stoppade i sig en hel del pinnar igår så jag antog att det var därför. Han brukar alltid kräkas av det.
När han hade kräkts började han skaka. Tänkte att det var för att magen blev tom. När han är hungrig så blir han skakig. Gav honom torrfoder men det ville han inte ha. Gav honom kalvkorv bara för att se om han skulle rata sånt som är gott också men den slank ner i ett nafs. Det var i alla fall ett gott tecken.

Tre timmar senare stod han och pep för att han var hungrig. Fick mat men åt bara lite grann och var fortfarande skakig. Han fick sin medicin och en kortison trots att det egentligen är kortisonfri dag idag. Någon promenad ville han inte ta men gick i alla fall en kort sväng med husse.
Han har varit loj och slö. Han har inte varit vinglig men inte helt stadig på benen heller. Han har liksom gått ganska försiktigt som att han varit rädd att benen inte riktigt ska bära.
Exakt så blev han när han insjuknade också.
Petade i honom en till kortison och försökte få i honom lite mat. Väntade en stund men såg ingen förbättring. Funderade på om jag skulle avvakta men det var alldeles för mycket som påminde om hans första kris så jag beslutade mig till slut för att ringa djursjukhuset som tyckte att jag skulle åka in med honom. Sagt och gjort.
Vid 14-tiden kom vi in och vi fick vänta ett bra tag på veterinären. Medan vi väntade tog sköterskan blodprov och satte en kanyl uti fall att han skulle bli inlagd.
Veterinären kom och lyssnade och tog pulsen men allt var normalt. Blodproverna visade att han ligger bra till i sina värden också. Han hade några värden som visade rött men det beror på kortisonet enligt veterinären. Bland annat var levervärdet för högt men det var enligt henne inget att oroa sig för.
Någon kris hade han i alla fall inte men troligtvis fick han ett "skov", alltså att han var på väg att få en addisonkris men på grund av att jag gav honom extra kortison så lyckades jag häva den.

Vi blev hemskickade igen med ordinerad förändring av kortisondosen. Över helgen ska han äta 2 tabletter per dag av Prednisolonet (kortison). Efter helgen ska han äta en per dag. Florinef förblir oförändrat. Så det är väl bara och förbereda sig på att Eddie kommer kissa floder. Suck! Det var ju inte så här det skulle bli. Han som mått så bra sista veckan. Jag hade hoppats på att kunna sänka kortisonet snart. Men förhoppningsvis är detta bara tillfälligt.
Om en vecka är det nytt blodprov och så har jag sagt åt dagens veterinär att kontakta addison-specialisten på SLU så kanske dom får lite nya infallsvinklar.
Glad är jag i alla fall att han slapp bli inlagd!

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar