torsdag 21 november 2013

Så var det dags för veterinären igen, men ett planerat besök den här gången och den här gången hade jag bokat tid hos vår "reservveterinär" som jag kallar henne. Det var hon som körde igång med Eddies allergiutredning då vår ordinarie veterinär var sjukskriven och det var hon som var med och räddade livet på Eddie då han insjuknade i Addison. Redan första gången jag träffade henne så gillade jag henne. Hon visar ett stort engagemang, verkar kunnig och är väldigt trevlig. Hon kan inte ersätta vår ordinarie veterinär som är det bästa veterinärkåren någonsin vaskat fram, i alla fall enligt mig, men hon är en väldigt bra reserv. Dom påminner faktiskt ganska mycket om varandra både i kunnande och engagemang.

Dagens veterinär tog Eddies prover från förra veckan + hans skakningar på lite större allvar. Bland annat var hans vita blodkroppar för höga förra veckan så hon beslutade att ta ett nytt prov på samtliga värden för att vara på den säkra sidan och se vartåt det lutar, om det går åt rätt håll med värdena eller om de vita blodkropparna har ökat vilket i så fall kan tyda på en infektion i kroppen, men de höga värdena kan bero på kortisonet också.
Behöver jag ens nämna att Eddie skötte sig exemplariskt som vanligt? Han var väldigt flåsig och skakig idag vilket jag tror var en kombination av hunger och nervositet för han var skakig och flåsig redan i bilen och var väldigt flåsig och skakig på vägen hem också. Jag brukar ge honom en portion mat sent på kvällen innan vi ska till veterinären eftersom han ska fasta innan provet tas men igår glömde jag bort det så han var säkert hungrig stackarn plus väldigt nervös men han stod som vanligt helt stilla. Fantastiska Eddie!
Han blev väldigt stressad i väntrummet efteråt också av alla tjejer som var där vilket gör att mitt beslut om en chipkastrering känns ännu mer rätt. Idag har han juckat på kuddar och täcken så fort jag vänt ryggen till.

I eftermiddags ringde vår "addisonveterinär". Hon ville berätta att Eddies natrium och kalium ligger bra nu och att hon fått svar från addisonspecialisten som jag bad henne kontakta. Som jag misstänkte rådde specialisten oss till att byta till hydrokortison + att ge salt på maten, så från och med i morgon ska vi ge hydrokortison istället och så får vi hoppas att han får mindre biverkningar av det. Hydrokortison kommer vi att få ge oftare eftersom det inte har lika lång verkan som Prednisolonet men jag hoppas det räcker med två gånger om dagen så att det blir i samband med Florinefen. Och så får vi hoppas att hans levervärden går ner lite av det. Dom var nämligen också lite höga förra veckan. Vi ska också vara med i Addisonprojektet och lämna blod till forskningen om Addison. Det känns bra! Det mesta känns bra. Känner mig väldigt nöjd efter dagens besök.
Nu väntar vi bara på övriga provresultat också som dagens veterinär kommer ringa om när dom är klara. Hoppas på att dom också ska vara bra.
Sen blir det väl nytt blodprov om någon vecka misstänker jag men nästa veterinärbesök blir redan i morgon för då står chipkastrering på schemat.

0 kommentarer:

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar