måndag 1 juli 2013

Det har gått några veckor nu sen vi var hos veterinären och tog blodprov. Jag visste att svaret skulle dröja eftersom det inte varit någon brådska att få reda på det under tiden Eddie käkar allergifoder.
Men idag ringde plötsligt veterinären för att ge besked om provet.
Det var lite diffust. Han hade förhöjda värden på flera saker men inte så pass mycket för att dra slutsatsen allergi. Utom på en sak där han hade mycket högre värde än normalt. Förrådskvalster.
Så där fick vi det. Beskedet som jag fasat för. Han har kvalsterallergi. Det blir tyvärr allt vanligare att portisar har allergi och jag minns att jag tänkte för inte så länge sen att jag var så glad över att ha en allergifri portis. Men det var då det. Nu kan jag inte glädja mig åt det längre.

Vad det i praktiken nu kommer att innebära för oss vet jag inte riktigt ännu, men det blir väl att vi måste försöka ha så dammfritt och välstädat som möjligt. Jag som älskar att städa... not! Vår lägenhet är inte den mest lättstädade heller. Den är liten och trång så det samlas damm väldigt lätt. Önskar att vi hade pengar så vi kunde köpa hus men det lär aldrig bli möjligt i den här delen av landet där huspriserna är helt galet höga. Ännu ett skäl till att flytta hem till Norrland men det går aldrig sambon med på.
Så, jag får försöka göra det bästa av situationen och försöka ändra om lite i lägenheten istället. Har tyvärr begränsat med pengar men ska i alla fall försöka få råd till att köpa nya, bättre möbler där man kan gömma undan grejer och därmed också dammet. Bokhyllor och skänkar med luckor som håller inne damm och gör det mer lättstädat. Ska också göra en rejäl rensning och försöka göra mig av med lite grejer. Får väl plocka undan filtar och sånt också. Och Eddie som älskar att bädda! Vad ska han då bädda med?
Har länge tänkt köpa nya sängar till hundarna också så när jag är där hemma ska jag nog köpa en bia-kopia på Dollar om dom fortfarande har dom kvar och om sambon planerar att komma upp och hämta oss med bilen sen, för annars kan jag inte köpa någon. Kan ju inte ta med en hundbädd på tåget direkt.

Foderbiten får det bli ändringar på också. I bästa fall är det bara foderkvalster han reagerar på. Det vore nog för bra för att vara sant men jag ska i alla fall prova med färskfoder sen och se om det blir bättre så kanske jag inte behöver försöka utveckla städmani hos mig själv.
Men först ska han fortsätta med allergifoder över sommaren, sen ska vi stämma av med veterinär och ev. gå vidare med fler tester och ev. prata med/träffa vår specialist. Han kan ju vara allergisk mot fler ämnen. Skulle inte förvåna mig ett dugg om han är det.
Usch, detta var nyheter som jag verkligen inte ville ha :( Men samtidigt är det skönt att ha fått ett svar men jag har alltid fasat över att få en allergisk hund.
Men det är väl bara att göra som vanligt. Bita ihop och kämpa på. Min stackars lilla skrutt :(

2 kommentarer:

sofia sa...

Hej. Jag läste alldeles nyss om en hund som var allergisk mot kvalster. Ägaren hade börjat frysa in hundens torrfoder i mindre påsar och tog fram några portioner åt gången.
Hunden hade iallafall slutat klia sig efter att hon börjat med detta.
Det kanske inte funkar för alla men det kan ju inte skada att prova.

Linda sa...

Jag har läst om det också att vissa fryser in. Några har det funkat för och andra inte men det är väl bara att prova. Får väl prova det först innan jag går över till färskfoder.

Translate

Inga bilder på den här bloggen får kopieras, sparas ner eller spridas. Är du intresserad av någon bild kontakta mig på portisskvaller@gmail.com

Etiketter

Summa sidvisningar